Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERVIT DAM, SVART DAM

2005 års omslag. Första utgåvan:
Skrivet under pseudonymen Christian Aage.
Tre Böcker Förlag, 2005.
295 sidor, inbunden.
Omslag: Annika Pilborg.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Sjunde delen av nio i serien om kriminalkommissarie Nyman.
Wela Förlag, 2013.
ISBN 978-91-86081-80-5, e-bok, 86000 ord.
Status: Till salu

Tredje utgåvan:
Omslag.
Ny titel: Plågan.
Inläst av Fredde Granberg.
Lind & Co, 2017.
Längd 10 tim 28 min.
ISBN: 9789177791850.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Hos polisen i Göteborg är det gratulationsfest på måndagsmorgonen. Elisabeth Andersson har blivit kommissarie och utses till chef på våldsroteln där kommissarierna Albin Hildebrand och Arnold Nyman med raska steg närmar sig pensionsdagen.
Hon hinner knappt hämta sig efter talen, tårtan och champagnen eftersom det kommer larm om ett väpnat rån – en trailerbil med cigarretter har kapats en bit från Landvetter.
Det visar sig att firman som äger cigarretterna utsatts för intrång, något mycket underligt eftersom deras säkerhetssystem bygger på fingeravtryck och ingen obehörig har kunnat ta sig in.
Gruppen kring kommissarie Andersson arbetar sig fram till något som kan vara lösningen men hinner aldrig dit innan två brutala mord tvingar dem att byta prioritet.
Men det verkar finnas ett samband. Arnold Nyman tycks ha hittat en ledtråd – kruxet är bara att han är så upptagen med sin sorg efter kollegan och kamraten Hildebrands hastiga död.

Från andra utgåvan
Nya kommissarien Elisabeth Andersson är utsedd till chef på våldsroteln när det kommer larm om väpnat rån: en trailerbil med cigarretter har kapats en bit från Landvetter.
Rånet följs av två brutala mord och Arnold Nyman, som bara har månader kvar till pension, anar ett samband.

Från ljudboken
Den nya kriminalkommissarien Elisabeth Andersson har blivit utsedd till chef på våldsroteln. Hennes första uppdrag börjar när det kommer larm om väpnat rån: en trailerbil med cigarretter har kapats en bit från Landvetter. Rånet följs av två brutala mord och kriminalkommissarien Arnold Nyman anar ett samband.

Skrivet om boken
"Intrigen är smart, med gedigna källhänvisningar när den ser ut att spåra ut i fantasier, och den gamle stöten Nyman är i utmärkt form."
Bo Lundin, Sydsvenska Dagbladet 2005

"Vit dam svart dam är en mycket spännande och välskriven roman. ... En roman att rekommendera vare sig man läst de tidigare böckerna av Christian Aage eller ej."
Malin Hansson, CDM nr 4 2005

Länkar
Wela förlags sida (beställning)

Lind & Co:s hemsida för mer information om ljudbokenHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>