Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERVILDA VÄSTERNS HJÄLTAR OCH BANDITER

2006 års omslag. Första utgåvan:
Bokförlaget Norlén & Slottner, 2006.
Faktabok.
235 sidor, kartonnage.
Illustrerad.
Omslag: Anna Wånggren.
Tryck: SvandBook, Falun.
Status: Slutsåld

Om boken
Vilda Västern är på väg tillbaka, sägs det.
Sanningen är väl den att intresset för denna spännande epok i Amerikas historia aldrig försvunnit.
I Vilda Västerns hjältar och banditer berättas de (nästan) sanna historierna om de män och kvinnor vars öden aldrig upphör att fascinera, trots att händelserna de var med om utspelades i en grym och bister tid för mer än hundra år sedan.
Bland huvudpersonerna i boken finns förstås Buffalo Bill Cody, Jesse James, Wyatt Earp och Doc Holiday, förutom färgstarka kvinnor som Belle Starr, Calamity Jane och Pearl Hart.
Om alla dessa kan sägas att de stämmer in på bokens namn – det är svårt att avgöra om de var hjältar eller banditer. Ofta var de båda delarna samtidigt.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>