Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERVILDA VÄSTERN

1974 års omslag. Första utgåvan:
Undertitel: Historien om det stora, löftesrika landet som en gång befolkats av indianer.
Williams Förlag, 1974.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Undertitel: Historien om det stora, löftesrika landet som en gång befolkats av indianer.
Omslag.
Läsförlaget, 1994.
Status: Slutsåld

Om boken
Intresset för ”Vilda Västern” och dess legender har alltid varit stort. Inte minst därför att många av den tidens människor framställdes som färgstarka personligheter. Vi har här försökt skildra hur det nya landet i väster koloniserades och hur det formades av de människor som utvandrade dit.
Naturligtvis hade medaljen också en baksida. Indianerna, som ursprungligen hade befolkat landet, tvingades lämna ifrån sig bit för bit, ända tills de hotades av utrotning.
Den här boken handlar om erövrare, nybyggare, pälsjägare, skojare och vanligt folk som drog västerut och förvandlades till rika ranchägare, farmare, handelsmän, banditer – eller sheriffer. Du får möta många av de mest kända personerna, såväl vita som indianer. Eller varför inte följa med ut på prärien med en riktig cowboy för att se hur livet verkligen kunde vara innan TV kom dit.
Boken har skrivits av författaren och västernkännaren Kjell E. Genberg som lagt ner ett omfattande forskningsarbete för att vaska fram ”sanningen om Vilda Västern”. Dessutom är den rikt illustrerad.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>