Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERVID VÄGS ÄNDE

2020 års omslag. Första utgåvan:
Redaktör: Gunnar Sahlin.
Noveller av Anders Björnsson, Ulf Broberg, Göran C-O Claesson, Ulf Durling. Wasti Dermé-Nordström, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Peter Olofsson, Kristina M. Olsson, Gunnar Sahlin, Helena Sigander, Leif-Rune Strandell och Jan Tunér.
Layout och montering (omslag och inlaga): KEG Publicity.
Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord, 2020.
ISBN: 978-91-519-4107-3, 150 sidor.
Status: Till salu

Om boken
Begreppet novell kommer ursprungligen från ordet nyhet på franska nouvelle eller italienska novella och har i århundraden varit det format där många författare debuterat.
På svenska är novell en kort skönlitterär berättelse, inte att förväxla med engelskans novel som betyder roman. Där heter novellen short story, just kort berättelse. Hur lång är då en novell? Svaret är nästan samma som på frågan "hur långt är ett snöre?"
I denna samling finns tretton noveller av varierande längd och varierande innehåll. De är skrivna av både debutanter och etablerade författare.
Det som förenar är lusten att berätta en historia vare sig det handlar om vardagsliv, en historisk saga, isande spänning, övernaturligheter eller bara en skröna.

Länkar
Skönlitterära författarsällskapet Stockholm NordHemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>