Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERUPP I RÖK

2000 års omslag. Enheten 04.
MBAB Mälaröbrösen Förlag AB, 2000.
199 sidor, häftad.
Omslag: Ursula Wilby.
Tryck: W-offset, Solna.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2016.
E-bok, 58000 ord.
ISBN: 978-91-87711-55-8.
Status: Till salu

Om boken
Smuggelcigarretter väller in i Sverige. För Enheten – den hemliga organisation som startades i samband med Palmemordet – är cigarrettsmuggling av noll och intet intresse. Men … vissa mycket speciella omständigheter gör att organisationens medarbetare får till uppgift att spränga smuggelligan, ledd av den jugoslaviske gangstern Miro Serb. Denne är svår att komma åt eftersom han har en hemlig medhjälpare på Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Det är detta som Enhetens chef Ian DelCour fått veta – men inte vem den mutade cheftjänstemannen är.
Johanna Stjerne får det svåra uppdraget att infiltrera Serbs liga – och lyckas så väl med detta att hon plötsligt finner sig själv i rollen som gangsterledarens älskarinna! Samtidigt försöker Alla Hjort från sitt håll att hitta ligans smuggelvägar och de underhuggare som transporterar och lagrar det illegala godset. Båda uppdragen görs med livet som insats.
Samtidigt plågas Stockholm av en mordisk våldtäktsman som utan att själv veta det hotar Enhetens hemligheter. Han måste elimineras …

Från andra utgåvan
Smuggelcigarretter väller in i Sverige. Den jugoslaviske gangstern Miro Serb är svår att komma åt eftersom han har skaffat sig en medhjälpare på Justitiedepartementet i Stockholm. Detta har den hemliga organisationen Enheten fått veta – men inte vem den mutade är.
Johanna Stjerne får uppdraget att infiltrera Serbs liga och lyckas väl med detta. Samtidigt försöker Allan Hjort på sitt håll hitta smuggelvägarna och de underhuggare som transporterar och lagrar det illegala godset. Båda uppdragen görs med livet som insats.
Stockholm plågas under tiden av en mordisk våldstäktsman som utan att själv veta det hotar Enhetens hemligheter. Han måste elimineras …

De övriga delarna i serien är Ett hjärta för guld, Den ensamme galningen, Handen i flaskan, Kommando 2010, Kusinen från Sibirien och Paradisets bakdörr.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>