Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERTORNET

2004 års omslag. Första utgåvan:
Skrivet under pseudonymen Christian Aage.
Tre Böcker Förlag, 2004.
223 sidor, inbunden.
Omslag: Annika Pilborg.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Sjätte delen av nio i serien om kriminalkommissarie Nyman.
Wela förlag, 2013
ISBN 978-91-86081-79-9, e-bok, 69000 ord.
Status: Till salu

Tredje utgåvan:
Omslag.
Ny titel: Skammen.
Inläst av Fredde Granberg.
Lind & Co, 2017.
ISBN: 9789177790303.
Status: Till salu

Från första utgåvan
En man hittas mördad på Terra Nova-varven, alldeles intill det stolta skeppet Götheborg. Kommissarie Arnold Nyman måste jobba fast han har ledigt. Det är semestertid även hos polisen.
Han kommer hem och blir förskräckt över att hustrun Siv är borta. Det visar sig att hon fått en lättare stroke. Arnold känner att han borde ta hand om henne, men så är det ju det här med jobbet. Allt tycks braka ihop dessa heta sommardagar. Mordet förblir olöst och i samband med ytterligare ett mystiskt dödsfall försvinner en blind flicka.
Arnold bekymrar sig för mer. Hur står det egentligen till med hans gamle vän och nuvarande chef, kommissarie Albin Hildebrand?

Från andra utgåvan
En man hittas mördad på Terra Nova-varven, alldeles intill det stolta skeppet Götheborg. Kommissarie Arnold Nyman måste jobba fastän han egentligen har ledigt och hans hustru Siv i samma veva får en lättare stroke. Mordet förblir olöst och i samband med ytterligare ett mystiskt dödsfall försvinner en blind flicka.

Om ljudboken
Den 19 juli 2017 släppte Lind & Co ljudboken Skammen. Den finns att ladda ner hos Storytel, Nextory, Bookbeat, Adlibris, Bokus och Dito med flera.

När en man mitt i semestertid hittas mördad på Terra Nova-varvet, alldeles intill den stolta Ostindiefararen Göteborg kallas kommissarie Arnold Nyman in trots att han hunnit påbörja sin ledighet.
Mordet visar sig vara svårt att klara upp. En dag finner Arnold att hustrun Siv är borta från hemmet. Han hittar henne på sjukhuset och det visar sig att hon fått en stroke. Nu måste han se till att hon har det drägligt utan att det inkräktar på hans arbete där ytterligare misstänkta dödsfall hamnat på hans bord.
Bekymren hopar sig när hans gamle vän och kommissarien på roteln börjar uppföra sig underligt i nästan samma veva som en blind flicka försvinner ...

Kanske kuriosa: I kapitel tre i ljudboken Skulden finns ett avsnitt där kriminalkommissarie Arnold Nyman återberättar hur han träffade Per Gessle i en grammofonstudio söder om söder under jakten på en svenskportugisisk bov. Historien har en liten och annorlunda verklighetsbakgrund. Boven var ingen bov utan en man vid namn Arne Larsson som ägde grammofonbolaget Haparanda och faktiskt var bosatt i Estoril norr om Lissabon. Jag hade skrivit ett antal dramatiska berättelser för barn som skulle spelas in i en liten holk i den studio som beskrivs i boken. Av ekonomiska skäl hyrdes inga skådespelare in utan Arne beordrade mig att samla ihop familj och vänner. Konstigt nog blev det en drös kassetter som sedan såldes i varuhus i Sverige. Under en paus träffade jag Gessle i fikarummet. En trevlig man som dock tackade nej till gratis medverkan i Larssons projekt. Ett par dagar senare fikade jag ihop med Ulf Lundell. Trevlig han med men lika ovillig att bli barnskådespelare.

Skrivet om boken
"Kommissarie Arnold Nyman får flera mord och ett bortrövande på sitt bord. Det är kort om folk på roteln. Poliserna på Skånegatan i Göteborg måste prioritera och kommissarie Hildebrand, Nymans chef, kommer aldrig ur kläderna och tycks sova på kontoret. Genberg berättar en knepig historia med rejält polisarbete och fullt pådrag. Han skriver ett icke så välputsat Sverige; slitna människor i ett hårdnat klimat där en betald parkeringsbiljett tillsammans med en tom parkeringsplats är guld värt i en storstad vars planerare borde ha ordnat saker och ting bättre för sina invånare. Sveriges motsvarighet till den egensinnige brittiske inspektör Jack Frost, kommissarie Arnold Nyman, drabbas mitt i polisarbetet av sin hustrus plötsliga sjukdom. Aningslös inför vad sjukdomen innebär och stressad av jobbet ordnar Nyman en tillfällig tillsyn. Men uttalade och underförstådda krav från hustrun pockar. En växande insikt om att hustrun faktiskt är illa däran parad med den egna hjälplösheten inför situationen i stort frestar hårt på Nyman. Rädsla fladdrar innanför skjortkragen. Orken tryter. I tankarna anklagar han henne för bristande förståelse. Och hans självförakt ökar. Nymans påfrestningar i äktenskapet ger en realistisk dimension av vad tvåsamhet kräver i verklig nöd och en gnutta lust. Figuren Arnold Nyman kryper som vanligt på läsaren. Man gillar hans egenheter; besöken i offrens tysta lägenheter, de till synes slumpartade ömhetsbevisen för arbets-kamraterna och så den väl dolda oron för hustrun."
Helga Lindh, DAST 2004

"Genberg väljer vardagen framförallt i en typisk svensk kriminalroman som lyckas få in mord, en försvunnen blind flicka och en tvivlande polis som undrar vad som händer i hans omgivning. Till och med hustrun blir sjuk i berättelsen. Det är två verkligt olikartade berättelser som skapar en känsla av att det är en viktig roman jag läser. Det finns en ton och känsla som förhöjes och utvecklas under läsningen. Bra litteratur förgås aldrig. Så att säga."
Anonym, nättidningen Blaskan

Länkar
Wela förlags sida (beställning)

Lind & Co:s hemsida för mer information om ljudbokenHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>