Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERTAGE LA COUR’S KRIMINALMAGASIN

1977 års omslag. Första utgåvan:
Maj-juni 1977, Årgång 1, Nr 4.
Schroder Publications.
Omslag: Frank Hansen.
Vinjetter: Morten Remar.
Status: Slutsåld

Om boken
Magasinet saknar baksidestext.

Tage la Cour (1915–1993) var författare och Danmarks meste kännare av kriminalitteratur, debuterade 1938 med boken Gøg, stork og svale i sagn og tro. Sin största insats gjorde han som redaktör för ett antal antologier och samlingar med kriminalnoveller och liknande. Han var hedersmedlem av ett flertal kriminallitterära sällskap: The Baker Street Irregulars, New York (1952); Rivertonklubben (1973), Skånska Deckarsällskapet (1975) och Poe-klubben (1980) samt mottog Det danske Kriminalakademis diplom 1990.
Mitt bidrag i magasinet är novellen Det perfekte mord och jag har sällskap av författare som C. S. Foresterr, Earle Stanley Gardner och Louis Golding. I magasinets redaktion fanns också Frits Remar (1932–82) av vilken jag översatte ett par böcker till svenska. Hans fru Randi var under en period min europeiske agent.Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>