Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSTJÄRNFALL

2006 års omslag. Skrivet under pseudonymet Christian Aage.
Kriminalroman.

Första utgåvan:
Tre Böcker Förlag (2006).
Inbunden, 295 sidor.
Omslag: Annika Pilborg.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag (2013).
E-bok, 66000 ord.
ISBN 978-91-86081-81-2.
Status: Till salu

Tredje utgåvan:
Omslag.
Ny titel: Förbrytelsen.
Inläst av Fredde Granberg.
Lind & Co, 2018.
Längd 8 tim.
ISBN: 9789177791867.
Status: Till salu

Om boken
En MC-liga från Borås kämpar för att slå sig in på den lukrativa narkotikamarknaden på västkusten. Deras motståndare är två tuffa lokala gäng, men de nya männen har en ledare med idéer om hur de ska lyckas bli riktigt stora. Finansieringen är genial och brutal.
Nyblivna kommissarien Elisabeth Andersson och hennes folk på våldsroteln i Göteborg gör så gott de kan när man i ett rivningshus i Majorna hittar en mördad man som misstänks höra till ett motorcykelgäng. Och Elisabeth blir frustrerad över att en kvinna på Hisingen får sin hund mördad.
Det är upptakten till en uppgörelse mellan hårdföra män och några lagens väktare som bestämmer sig för att tänja på paragraferna för att lyckas nå sitt mål.
I den kampen måste någon av de egna offras ...

Från ljudboken
I ett rivningshus i Majorna hittar den nya kriminalaren Marcus Stjärna en mördad man som misstänks tillhöra ett motorcykelgäng. Elisabeth Andersson, Arnold Nyman och kollegorna på våldsroteln i Göteborg hamnar i en situation där några av poliserna går över gränsen för att nå sina mål i kampen mot narkotikan och MC-gängen, även om någon av de egna måste offras.

Skrivet om boken
"Det är en av de tätaste berättelserna som Aage/Genberg fått till."
Leif-Rune Strandell, DAST 2006

Länkar
Wela förlags sida (beställning)
Beställning av ljudboken (Adlibris)
Beställning av ljudboken (Bokus)
Beställning av ljudboken (Storytel)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>