Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
Genre



Första besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>



Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.



Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.



BÖCKER



SLÅ 08 TILL POLISEN

1978 års omslag. Första utgåvan:
Red. FKIS, Bokád, 1978.
207 sidor.
Mitt bidrag: Torsdagsträffarna.
Omslag: Gunnel Eriksson.
Tryck: Bohusläningens AB, Uddevalla.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Red. FKIS, Läsförlaget, 1993.
238 sidor.
Mitt bidrag: Torsdagsträffarna.
Omslag: Hans Arnold.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Från första utgåvan
Mitt bidrag: Torsdagsträffarna.

Boken saknar baksidestext, men förordet lyder som följer:

Enligt en gammal fysikalisk lag lär naturen avsky tomrum. Nio svenska författare i Stockholmsräjongen upptäckte att huvudstaden saknade en gemensam organisation, avskydde detta tomrum och beslöt sig för att göra något åt det. Man bildade en förening.
Namnet blev Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm och medlemmarna i bokstavsordning: Ulf Durling, Jan Olof Ekholm, Jan Ekström, Kjell Genberg, Tage Giron, Olle Högstrand, Olov Svedelid, Sven Sörmark och Ulla Trenter. Två självskrivna slevar i denna deckargryta var Iwan Hedman och Bertil Widerberg – de har båda också publicerat sig i romanform – och de utsågs till speciella hedersledamöter.
Namnet låter prosaiskt, kanske, men anger föreningens grundton; en ordentlig varubeteckning, geografisk anknytning och seriös information.
Föreningen har en rad arbetspunkter på sitt program, men vad den inte kommer att syssla med är intern uppfostran. Inom våra led ryms hela skalan av detektiva uttrycksmedel och var och en skall uppmuntras att skriva efter sin färgbandsnäbb. Analysera, debattera, demonstrera, skala samhället in på benen – jodå, det skall vi självfallet göra. Men vi skall också kunna ge läsarna skratt, de skall förbryllas av puzzel, de skall vara i gott och angenämt sällskap. Det är viktigt att man inte glömmer läsengagemanget, läsupplevelsen, läslusten, läsglädjen.
Här är Föreningens första gemensamma manifestation för att försöka ge just läsglädje.
Och fler blir det.

Från andra utgåvan:
Ogärningsmän slår till i den svenska huvudstaden, där ingen längre kan känna sig säker. Här blandas makabra händelser med stilla vemod, kriminellt pussel till det mest råbarkade man kan tänka sig. Boken spänner över en lång tidsrymd – från den period i stadens historia då man vågade gå ut på gatan utan att riskera att bli nersparkad, till nutiden när det oprovocerade våldet blomstrar.



Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>



Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>