Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSIKTA MOT STJÄRNORNA

1997 års omslag. Första utgåvan:
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 1997.
198 sidor.
Omslag: Torsten G. Widholm.
Tryck: Williamssons, Solna.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Ny titel: Döden på turné.
Omslag.
Roman om en countryorkester.
Wela Förlag, 2014.
E-bok, 30000 ord.
ISBN: 978-91-87711-03-9.
Omslagsbild: Fotosearch.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Sikta mot stjärnorna är en roman i modern svensk rockbandsmiljö där Kjell E. Genberg visar prov på att han kan skriva spännande och medryckande – även om det inte direkt handlar om deckare och ond bråd död... Sikta mot stjärnorna har visserligen thrillerinslag, men skildrar först och främst verkligheten för ett hårdsatsande countryrockband, på turné och inne i de allt annat än glamorösa ligerna i de svenska folkparkerna.
”Kojazz-bandet” Country Hicks från Ljusdal spelar hellre än bra – och vet om det. Men när popbandsmanagern Bert Carlén närmast av en slump råkar få höra bandet, inser han genast möjligheten att bygga upp något stort. Men, som han säger, vill man nå stjärnorna är man tvungen att offra något – eller någon – på vägen...
Följ bandets medlemmar på deras irrfärder mot berömmelsen. Sikta mot stjärnorna är en genuint svensk popbandsskildring, men det är samtidigt inte svårt att dra paralleller till såväl filmsuccén ”The Commitments” eller den populära TV-serien ”Crocodile Shoes”.

Från andra utgåvan
Torbjörn Kling och hans band med sångaren Peter "Stumpen" Andersson satsar hårt på att nå ut med sin svängiga countryrock. De svenska folkparkernas omklädningsrum är allt annat än glamorösa och gagerna är magra. Men när bandet får en ny manager som har stora visioner verkar det som om allt ska kunna förändras.

Skrivet om boken
"[Det finns] även ett spänningsmoment i den med såväl lik som poliser. För att inte förstöra läsningen för er säger jag dock inte mer om detta, men spännande är det. … Bokens tema kan sägas kretsa kring kompisgängets trivsel kontra framgångens krav på effektivitet och kommersialism, dvs framgångens pris."
Kountry Korral Magazine 3-2013

Länkar
Wela förlags sida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>