Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSERIEMÖRDARE

2011 års omslag. Första utgåvan:
Undertitel: Ondskans ansikten i alla världsdelar.
MB Förlag, 2011.
272 sidor, inbunden.
Tryck: Exakta Printing.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Undertitel: Ondskans ansikten i alla världsdelar.
Omslag.
Apec förlag, 2018.
368 sidor.
ISBN: 978-91-88333-19-3. Status: Till salu

Från första utgåvan
När någon mördar av vinning, för att få makt eller av svartsjuka höjs inga ögonbryn. Men det finns personer vars mordiska drifter är höjda i dunkel. Somliga av dessa mördar fler än tre människor med en avkylningsperiod mellan varje varje dåd. Dessa dråpare brukar kallas seriemördare – ordet myntades 1976 av FBI:s profilerare Robert K. Kessler – och har blivit föremål för många romaner, filmer, noveller och teaterpjäser på senare år.
Verklighetens seriemördare kan till och med vara grymmare än fiktionens.
Kjell E. Genberg har studerat fenomenet från äldre dagar till nutid. Man kan finna dessa människor på världens alla kontinenter – utom Antarktis. Ett av de första väldokumenterade fallen gällde en 1500-talskvinna – den ungerska grevinnan Elisabeth Bàthory. Hon påstods ha mördat 600 människor, men dömdes slutligen för mord på 80.
En av de mest kända i modern tid är amerikanen Ted Bundy, som slutade sitt liv i elektriska stolen. Men det finns många fler som skapat svarta tidnings-rubriker.
USA är det land som enligt statistiken hyser flest seriemördare. Sydafrika kommer som god tvåa och när de sovjetiska arkiven nu öppnats kan man konstatera att Ryssland går in på bronsplats. Men även Europa, Asien, Australien och Sydamerika har haft sin beskärda del av denna typ av brottslingar.
Genberg berättar om grymma fall i många av världens länder. Naturligtvis inte alla. Då skulle boken ha blivit många tusen sidor tjock. Men urvalet är skrämmande nog ...

Från andra utgåvan
Uttrycket seriemördare myntades 1976 av FBI:s profilerare Robert K. Kessler om människor som mördar fler än tre personer med en avkylningsperiod mellan varje dåd. Här berättar Kjell E. Genberg om ett urval sådana mördare från 1500-talet till våra dagar. Dessa förekommer på alla kontinenter utom Antarktis och de flesta begår sina dåd i Förenta Staterna och Ryssland. Även i Sverige har denna typ och brott begåtts.
Boken innehåller också brottsprofileringens historia och intressanta redogörelser för hur vissa brottslingars gärningar påverkat och fortfarande påverkar lagstiftningen.

Recensioner
Recension på dast.nu.

Om du vill beställa boken direkt, med porto betalt, av förlaget, sätt då in 184 kronor på bankgiro 402-2224 så kommer den snabbt till din brevlåda. Glöm inte att ange namn och adress.

Länkar
Apec Förlags hemsidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>