Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSAGAN OM THE SHAMROCKS

2022 års omslag. Första utgåvan:
Mina sorterade och osorterade minnen.
Av Björn Wrangert.
Berättad för Kjell E. Genberg.
Inlaga och omslag: Björn Wrangert och KEG Publicity i samråd.
Apec Förlag, 2022.
Rikt illustrerad, 270 sidor.
ISBN: 978-91-88333-90-2.
Status: Till salu

Om boken
Det var en gång... Så börjar alla goda sagor. Så även den om popbandet The Shamrocks som bildades 1962 av trumslagaren Björn Wrangert och gitarristen Jan Granaht. Därfter anslöt sig Dieter Feichtinger och Jimmy Lindskog som senare ersattes av Kent Risberg.

Karriären började som gitarrband i Stockholms södra förorter men tog fart när man anammade den stil som kallas Mersey Beat och representerades av engelska grupper som Beatles och Gerry and the Pacemakers.

1964 korades gruppen till Stockholms Beatles och något senare till Nordens Beatles. Shamrocks harvade på i Sverige, Norge, Danmark och Finland utan att nå de riktigt stora höjderna. Det var först när de kontrakterades av det internationella grammofonbolaget Polydor, som ville satsa på grabbarna, som det började hända saker.

De började göra omfattande turnéer i Europa ända ner till Balkan och har spelat tillsammans med berömdheter som Stevie Wonder, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Manfred Mann och Spencer Davis Group för att nämna några. De har haft hits i många olika länder och spelat live i Radio Luxembourg. Här finns hela deras historia i text och bilder. Är inte det en saga, så säg.

Länkar
Apec förlags sidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>