Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERSÅ SÅG VI SVERIGE FÖRÄNDRAS

2003 års omslag. Första utgåvan:
Antologi av Skönlitterära Författarsällskapet i Sollentuna med omnejd, 2003.
Pocket, 218 sidor.
Mitt bidrag: Har Sverige förändrats … och har jag?
Tryck: Nørhaven A/S.
Status: Slutsåld

Om boken
Det var förändringens århundrade vi lämnade bakom oss, men var det till alla delar förbättringens?
I nio vitt skilda berättelser eller inlägg skildras, förändringen inom en statlig myndighet och ett företagskonglomerat, livet i den gamla byn och lanthandeln som social mötesplats, vår förändrade syn på sexualitet och psykiska funktionshinder, skribenters eviga försörjningsmödor och övervintrad vänsterism, nybyggaranda och provinsialism.
En genomgång av samhället som våra politiker borde göra ibland och bortse från de partitaktiska blockeringarna.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>