Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERPENGARNA ELLER DÖDEN

2007 års omslag. Första utgåvan:
Antologi av Anne Brügge, En bok för alla, 2007.
Inbunden, 256 sidor.
Mitt bidrag: Del av kapitel ett ur romanen Bandet (1978).
Omslag: Anna-Clara Tidholm.
Tryck: STC, Avesta 2007.
Status: Slutsåld

Om boken
Det presenteras sålunda: Förmodligen är han Sveriges mest produktiva författare med pseudonymer som Matt Jade, Shell Earlin och Ida Maria Bengtsdotter. Kjell E. Genberg debuterade igen 1999 som Christian Aage, ett namn som garanterat placerar böckerna först överallt. Ben Hogan är hans mest kända vilda västernfigur. Flera av Kjell Genbergs ungdomsdeckare utspelas i Ländsjö. Tiden som manager bl.a. för de långhåriga popgossarna The Panthers från Tallåsen gav material till romanen Bandet (1978) om nöjesstaden Hudiksvall. Kjells alter ego heter Nicko Lundberg.
Del av bokens baksidestext: Vår resa startar mitt i Hälsingland, i Ljusdal, hos lantmätaren P. H. Widmark som brann för att beskriva landskapet i siffror. Hans kärlek röjs i berättelsen om hur Ljusnan tar sig fram via lugnvatten och strömmar och slutligen ”med skarp och våldsam stupning sig i havet uttömmer”.
I en text om vägg- och bonadsmåleri går vi tillbaka till tiden då allt land norr om Tönnebro kallades Hälsingland. I andra ändan av tidsaxeln finner vi Mirja Unge som skriver om mobbning och Fredrik Strage, som tycker att farfars Gnarp är mer spännande än vilket lattecafé som helst i världen. Antologins redaktör Anne Brügge har hittat överraskande många kvinnliga röster, som i formler mot ormbett eller i ord ristade av Nordens enda kvinnliga runmästare Gunnborga.
Anna-Clara Tidholm, också hälsing, har illustrerat boken.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>