Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERRALLARLIV: JAGAD PÅ FLYKTEN

1993 års omslag. Första utgåvan:
Boknöje AB, 1993.
253 sidor.
Omslag: Bror Eric Bergquist.
Inbunden 1993. Pocket 1993.
De inbundna tryckta hos ScandBook, Falun, pockets tryckta hos Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Melker Förlag, 2014
252 sidor. E-bok.
ISBN 978-91-88746-00-9.
Status: Till salu

Från första upplagan
Robert jagas på flykten från ett dråp han inte begått och tog sin tillflykt först till Stockholm och sedan i den hårda verkligheten som rallare. Vad fanns det hos Robert som lockade kvinnorna: den svekfulla hemma i byn, zigenerskan som läste hans framtid och den vackra hälsingeflickan som gav honom nytt hopp? Kanske låg lockelsen i att han inte var som andra, att han hade drömmar om ett bättre liv. Men vad kunde de vänta sig? Utnyttjade Robert deras lidelser eller utnyttjade de hans? En berättelse om hårda män och deras kvinnor, om farligt arbete i en nära tid som ändå känns så avlägsen.

Från andra upplagan
1993, för 21 år sedan, utkom första delen av min serie Rallarliv. Den skulle följas av ytterligare elva böcker. Nu, i 2014 års första skälvande tid, har Jagad på flykten blivit min första e-bok på Melker Förlag i Laholm, som tänker ge ut hela serien.
På det första tryckta exemplarets baksida kunde man läsa: ”Detta är första boken om Robert Stark – den unge, vackre pojken som i slutet av 1800-talet blev jagad från ett dråp han inte begått och tog sin tillflykt först till Stockholm och sedan i den hårda verkligheten som rallare.
Vad fanns det hos Robert som lockade kvinnorna: den svekfulla hemma i byn, zigenerskan som läste hans framtid och den vackra hälsingeflickan som gav honom nytt hopp?
Kanske låg lockelsen i att han inte var som andra, att han hade drömmar om ett bättre liv. Men vad kunde de vänta sig? Utnyttjade Robert deras lidelser eller utnyttjade de hans?
En berättelse om hårda män och deras kvinnor, om farligt arbete i en nära tid som ändå känns så avlägsen.

Länkar
Rallarliv.se (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>