Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERRALLARLIV: FÖRSÄTTA BERG

1994 års omslag. Första utgåvan:
Boknöje AB, 1994.
252 sidor.
Omslag: Göte Göransson.
Endast inbunden.
Tryck ScandBook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Melker Förlag, 2014.
ISBN: 978-91-88746-06-1.
Status: Till salu

Om boken
Försätta berg har Robert tvingats göra i mer än ett avseende. Han har blivit en rik man på en betydande post tack vare sin advokat Joakim Strunke, en man som kan gå över lik för att skaffa makt och inflytande. Men han är inte lycklig, trots att han nyss gift sig med Ebba Nordenfalk. Hon anser honom enkel och simpel när hon nu återkommit till sina invanda omgivningar. Men hennes vackra syster finner den nye svågern mycket intressant.
Robert skickas som sakkunnig till ett misskött järnvägsbygge samtidigt som en av hans gamla rallarbekanta döms till döden för mord. Robert vill avstyra avrättningen men han har starka krafter emot sig.

Från andra utgåvan.
Detta är den sjunde boken om Robert Stark – den unge, vackre pojke som i slutet av 1800-talet blev rallare och kvinnornas gunstling på grund att han var så olik andra män.
Försätta berg är något som Robert tvingats göra i mer än ett avseende. Han har blivit en rik karl på en betydande post tack vare sin nye advokat Joakim Strunke, en man som går över lik för att skaffa makt och inflytande.
Men Robert är inte lycklig, trots att han nyss gift sig med Ebba Nordenfalk. Hon finner honom enkel och simpel när hon nu återkommit till sina invanda omgivningar. Men hon har en vacker syster som finner den nye svågern mycket intressant.
Robert skickas som sakkunnig till ett misskött järnvägsbygge samtidigt som en av hans gamla rallarbekanta döms till döden för ett mord. Robert vill avstyra vännens avrättning, men han har starka krafter emot sig. Mycket starka krafter …

Länkar
Melker förlags dedikerade Rallarliv-hemsidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>