Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERRALLARLIV: DET BRINNANDE HJÄRTAT

1993 års omslag. Första utgåvan:
Boknöje AB, 1993.
254 sidor.
Omslag: Göte Göransson.
Inbunden 1994. Pocket 1993.
De inbundna tryckta hos ScandBook, Falun, pockets tryckta hos Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Melker Förlag, 2014.
ISBN: 978-91-88746-02-3.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Robert är tillsammans med sin fästmö och hennes far i Sundsvall för att köpa hennes brudklänning. Fadern ser en möjlighet att hitta ett bättre parti för sin dotter och uppmuntrar grosshandlarens son att uppvakta henne. Ur det förflutna dyker zigenerskan Catharina upp, nu som medlem i ett turnerande teatersällskap och rallaren slits mellan dem båda. Triangeldramat når sin kulmen när staden ödeläggs av en våldsam brand och Roberts liv får en ny vändning.

Från andra utgåvan
Detta är tredje boken om Robert Stark – den unge vackre pojke som i slutet av 1800-talet blev kvinnornas gunstling tack vare att han var så olik andra män.
I Det brinnande hjärtat är han tillsammans med sin fästmö och hennes far i Sundsvall för att köpa hennes brudklänning. Fadern ser en möjlighet att hitta ett bättre parti för sin dotter och uppmuntrar grosshandlarens son att uppvakta henne.
Ur Roberts förflutna dyker zigenerskan Catharina upp, nu som medlem i ett turnerande teatersällskap, och rallaren slits mellan dem båda.
Triangeldramat når sin kulmen när staden ödeläggs av en våldsam brand och Roberts liv tar en ny vändning.

Länkar
Rallarliv.se (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>