Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERREMI

2000 års omslag. Första utgåvan:
Skrivet under pseudonymen Christian Aage.
Bokias julbok, 2000.
29 sidor.
Omslag: Ilona Blanco.
Tryck: Grafikerna Livréna AB.
Status: Slutsåld

Om boken
Christian Aage är en hemlig typ.
Dock lär han ha gått i skola någonstans i Sverige. Han har gjort lumpen och påstås ha mönstrat ut som vicekorpral, vilket kan ge en ledtråd till hans ålder.
Enligt en före detta åklagare i Skåne är det troligt att han är en bitter polisman som avskyr länspolismästaren i Stockholm och använder sina böcker för att hämnas på honom.
Detta är dock fortfarande obevisat.
Emellertid kan man säga att Aage har vissa kunskaper om de maffialiknande brottsorganisationer som håller på att få fotfäste i Sverige. Om sådana skrev han i sin första roman Italiensk öppning (1999) men han tycks också veta en del om moderna utredningsmetoder (DNA och annat), något han visar i boken Damoffer (2000).Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>