Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERPONNYKLUBBEN I VILDA VÄSTERN

1980 års omslag. Första utgåvan:
Wahlströms Ponnyklubbs årsbok 18.
B. Wahlströms, 1980.
Trots att det i boken står att författarna heter Rolf Lengstrand och Pierre L. Rolén. De stod som författare till samtliga av dessa böcker men skrev själva ytterst få.

Om boken
Äntligen! Fia trodde knappt det var sant! Hon hade kommit tillbaka till Amerika och Vilda Västern. Och inte nog med det – hon hade återfunnit Pinto, den underbara cowboyhästen som hon upplevt så många äventyr med förra gången hon var här!
Hettan, solen och de fantastiska kaktusarna – allt var sig likt! Det här skulle bli en enda lång och solig sommar … trodde Fia. Och det skulle det säkert ha blivit – om inte den svartklädde mannen hade dykt upp …Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>