Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERPERSIKOHUDEN

2000 års omslag. Första utgåvan:
Andra boken om Nisse Bredberg.
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 2000.
208 sidor.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: W-offset, Solna.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
MBF Bokförlag, 2007.
191 sidor, pocket.
Omslagsteckning: Ursula Wilby.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Nørhaven Paperback A/S, Danmark.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Polisroman av Kjell E. Genberg.
Del 2 av 3 i serien om Nisse Bredberg.
Wela Förlag, 2014.
E-bok, 53000 ord.
ISBN: 978-91-87711-01-5.
Status: Till salu

Från första utgåvan
På middagsbordet i herrgårdens eleganta matsal ute på Ekerö gnistrar rött vin i slipade kristallglas i skenet från levande ljus. Just som mannen vid bordets kortända reser sig för att utbringa en skål krossas fönstret och några beväpnade män i rånarluvor tränger in.
När de lämnar huset börjar lågor flamma upp. Då är människorna därinne redan döda eller döende, massakrerade och våldtagna.
I Stockholm har Nisse Bredberg blivit kommissarie efter ett vådligt fall med en seriemördare. När nu Ekerös politiker kräver ett snabbt uppklarande av massmordet i herrgården får någon i Solnakrims ledning en idé; Bredberg är hjälte … och han beordras att ta sig an fallet. Sedan en misstänkt man gripits kommer en vacker orientalisk kvinna till Bredberg. Hon ber om hjälp att få mannen fri – och lyckas snärja Nisse i kärlekens garn. Han befinner sig plötsligt i ett svårt dilemma.
Persikohuden är en andlöst spännande polisroman där vi åter får möta kriminalpolisen Nisse Bredberg från Kjell E. Genbergs kritikerrosade roman Bananstjälken.

Från andra utgåvan
På middagsbordet i Herrgårdens eleganta matsal ute på Ekerö gnistrar rött vin i slipade kristall­glas i reflexerna från levande ljus i silverstakar. Just som mannen vid bordets kortända reser sig för att utbringa en skål krossas glasen i rummets franska fönster och några beväpnade män i rånarhuvor tränger in.
När de lämnar huset stiger redan brandrök mot skyn och eldslågor slickar husfasaden upp mot taknocken. Men människorna i matsalen märker inget; De är redan döda, massakrerade och våldtagna.
På Stockholmspolisens mordrotel har Nisse Bredberg befordrats till kommissarie. Och när Ekerös politiker kräver ett snabbt uppklarande av de bestialiska morden i herrgården får Bredberg ta sig an fallet. Han får upp ett spår och griper en misstänkt man. Då får han kontakt med en kvinna av orientaliskt ursprung, med persikohy och mörka ögon som Bredberg känner att han är på färd att drunkna i. Hon vädjar till honom att släppa mannen fri - och Bredberg befinner sig plötsligt i ett moraliskt dilemma ...

Från tredje utgåvan
På herrgården ute på Ekerö sker ett bestialiskt massmord varefter huset sätts i brand av mördarna. Nisse Bredberg får upp ett spår som för honom i kontakt med en persikohyad kvinna med ögon som mörk sammet.

Skrivet om boken
"Tempot är högt i Persikohuden. Handlingen tät. Brottet, ett massmord, grymt. Nisse kommer själv i skottlinjen - på sina ställen är händelseförloppet rafflande. Bäst är skildringarna på Öresundsbron."
Helena Sigander, DAST

Länkar
Wela förlags sida om bokenHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>