Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERPARADISETS BAKDÖRR

2005 års omslag. Första utgåvan:
Sjunde boken om Enheten.
MB Förlags AB, 2005.
222 sidor.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2016.
E-bok, 59000 ord.
ISBN: 978-91-87711-58-9.
Status: Till salu

Om boken
Organisationen Enheten är i gungning – den har gått från att vara superhemlig till enbart hemlig. Johanna Stjerne kallas till statsministern och blir förvånad eftersom han inte bör veta att hon är Enhetens chef. Men det gör han och berättar att regeringen beslutat upplösa spionorganisationen! Han lovar medlemmarna amnesti för eventuella tidigare brott samt att de ska få sina personnummer tillbaka.
Men det finns en hake: Enheten behövs för ett sista hemligt internationellt uppdrag. CIA har spårat knarkhandlaren Geraldo Reyes – mannen bakom atombomben som som aldrig detonerade vid Oskarshamns kärnkraftverk – till hans finca i Colombia. Men han har lyckats fly från agenterna och finns nu hos en skurk i Ryssland.
Eftersom terrorn också drabbat Sverige har statsministern lovat att bistå CIA och ryska FSK att eliminera knarfkmogulen och hans fruktade hyrmördare Pungvargen.
Den hastigt hopsatta gruppen reser till Moskva där alla inte är lika förtjusta i att de kommer.

Från andra utgåvan
Johanna Stjerne kallas till statsministern och får veta att regeringen beslutat upplösa Enheten. Men Enheten behövs för ett sista hemligt internationellt uppdrag. CIA har spårat knarkhandlaren Geraldo Reyes – mannen bakom atombomben som som aldrig detonerade vid Oskarshamns kärnkraftverk – till hans finca i Colombia. Men Reyes har lyckats fly från agenterna och finns nu hos en skurk i Ryssland. Eftersom terrorn och knarkhandeln också drabbat Sverige har statsministern lovat att bistå CIA och ryska FSK att eliminera knarkmogulen och hans fruktade hyrmördare Pungvargen. De övriga delarna i serien är Ett hjärta för guld, Den ensamme galningen, Handen i flaskan, Upp i rök, Kusinen från Sibirien och Kommando 2010.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>