Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKEROM DU SKULLE DÖ

1997 års omslag. Första utgåvan:
Wahlström & Widstrand Förlag AB, 1997.
247 sidor.
Omslag: Olle Frankzén.
Tryck: WSOY, Finland.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2014.
ISBN: 978-91-87711-25-1.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Kriminalinspektör Alice Meander har problem; det känns nästan hopplöst att komma in i gänget i Polishuset. Och hon är väl medveten om att den dag hennes mörka hemlighet kommer ut blir hennes situation än outhärdligare.
Stig Olsen är också bekymrad; hans sambo är spårlöst borta efter en konferens i Finland. Har något hänt henne eller har hon bara träffat en annan? Hör hon inte av sig snart kommer han själv, det vet han av lång poliserfarenhet, att bli misstänkt för att ha något med hennes försvinnande att göra.
Men Olsen och Meander och deras kolleger får snart annat att tänka på. Liket av en okänd kvinna hittas i närheten av en lekpark. En kvinna blir skjuten till döds vid sitt eget köksbord. De båda morden visar sig ha tydliga kopplingar och ett hektiskt polisarbete inleds. Spåren leder till en gigantisk stöldhärva ute på Arlanda med ett flertal misstänkta. Men hur skall man finna den mystiske Milton, hjärnan bakom brotten? Inte ens de som jobbar för honom tycks känna till hans identitet.
Kjell E. Genberg låter oss med Om du skulle dö än en gång följa några polismäns mödosamma arbetemed ett brutalt mordfall – fram till den spännande finalen i mörka kulvertar i Stockholms city. Språket är rakt och mustigt, intrigen verklighetsnära och actionfylld med en skrämmande inblick i den organiserade brottslighetens iskalla värld.

Från andra utgåvan
Kriminalinspektör Alice Meander känner sig utfryst, det känns nästan hopplöst att komma in i gänget på jobbet. Dessutom är hon väl medveten om att den dag hennes mörka hemlighet kommer ut blir hennes situation än outhärdligare.
Kollegan Stig Olsens bekymmer är av annat slag. Hans sambo är spårlöst försvunnen efter en konferens i Finland. Har hon träffat en annan – eller har något ännu värre hänt? Om hon förblir borta kommer han själv att misstänkas för att ha något med hennes försvinnande att göra, sådan är polislogiken.
Men Olsen, Meander och deras kolleger får snart annat att tänka på. Liket av en okänd kvinna hittas i närheten av en lekpark och en annan kvinna sitter skjuten till döds vid sitt köksbord.
De båda morden visar sig ha tydliga kopplingar och ett hektiskt polisarbete inleds. Spåren leder till en gigantisk stöldhärva vid Arlanda flygplats. Hur ska man finna Milton, hjärnan bakom stölderna, när inte ens de som jobbar för honom tycks känna hans identitet?

Länkar
Wela förslags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>