Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERODJURET

2007 års omslag. Första utgåvan:
MBF Bokförlag, 2007.
Ungdomsbok, 110 sidor.
Kartonnage.
Omslagsteckning: Ursula Wilby.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Nørhaven Paperback A/S, Danmark.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2018.
ISBN: 9788711749296.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Elias och hans far har kommit till Sverige som flyktingar och bor på en flyktingförläggning. En dag får de höra att de kanske inte kommer att få stannas. Risken är stor att de ska tvingas tillbaka till sitt krigsdrabbade hemland. De blir förtvivlade.
Elias och hans far tar risken att rymma! Efter en besvärlig resa hamnar de i den stora vildmarken i norr. Under resan skadar Joseph, Elias pappa, sitt ena ben.
De hittar en gammal stuga och gömmer sig där. Men de känner sig påpassade. I skogen lurar otäcka varelser – och även kanske myndigheterna – som Joseph tänker på som ”Odjuret” – som vill utvisa dem. Bland fåglarna på himlen ser Elias en dag en helikopter. Fienden är nära.
Så kommer någon smygande genom skogen. Elias drar sin kniv, för nu nu gäller det friheten – och den kav vara mer värd än livet!

Från andra utgåvan
Elias kommer med sin far till Sverige från sitt krigsdrabbade hemland och sätts på en flyktingförläggning. Förhoppningarna om en fristad krossas när det blir tydligt att myndigheterna inte kommer låta dem stanna. De rymmer norrut och kommer till en liten enslig skogsstuga. I den mörka skogen utanför lurar Odjuret på dem.

Länkar
Beställning av e-boken (Storytel)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>