Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERNÄSTA NUMMER

1966 års omslag. Första utgåvan:
Bokförlaget Svenska Ivar, 1966.
93 sidor, 10:00 kr. [endast såld per postorder]
Omslag av författaren.
Tryck Poltryck, Stockholm.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Förlagsbolaget Curt Hson, 1970.
94 sidor, 5:75 kr.
Något reviderad version. Omslag av Göthe Sundgren.
Tryck Bohusläns Grafiska, Uddevalla.
Status: Slutsåld

Om boken
Få kan skriva så initierat om popmusikens kåtbubblande halvvärld som författaren Kurt Ehrling. Men så har han också under åtskilliga år följt popkillarna på närmaste håll, levt med dem på deras slingrande väg från ingenstans mot en hägrande svensktopp – och bevittnat deras snabbt avflagande popularitet när nya idoler korats. Den skildring han här ger av livet bakom kulisserna är därför autentisk. Popkillen Uffe och hans kompisar finns i verkligheten och bilden av deras till synes glättiga håll-i-gång med flickorna på hotellrummen, i vrålåken, bakom folkparkernas utedass eller på spritångande parties är realistisk in i minsta detalj. En snabbskiss av några musikbegåvade ungdomars hektiska liv med många och snabba ligg.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>