Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERMORDISK RESA GENOM SVERIGE

1992 års omslag. Första utgåvan:
Läsförlaget, 1992.
Stafettroman av FKIS.
208 sidor.
Mitt bidrag: Hotfull hemlighet (kapitel 9).
Omslag: Hans Arnold.
Tryck: ScandBook AB, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Alibi-Magasinet 5/1997, MB Förlag.
Stafettdeckare av Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm.
Mitt bidrag: Hotfull hemlighet (Kapitel 9).
80 sidor.
Omslag: Torsten G. Widholm.
Tryck: W-Offset, Solna.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Stafettroman av FKIS, Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm.
Wela Förlag, 2014.
E-bok, 61000 ord.
ISBN: 978-91-87711-27-5.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Kommissarie Nils Holgersson ramlar i Kiruna rakt in i ett par underliga mord bland en samling minst lika underliga människor. Det är en händelse som för sin lösning tvingar honom på en mordisk resa genom vårt avlånga land.

Från andra utgåvan
Kriminalkommissarie Nils Holgersson befinner sig i Kiruna där han just avslutat undersökningen av ett befarat dubbelmord – som visat sig vara mord och självmord. I väntan på transport hem till asfaltdjungeln i Stockholm hamnar han dock huvudstupa in i ett nytt – och verkligt – mordfall. Ett fall som får honom att fara som en skottspole kors och tvärs genom Sverige innan han lyckas lösa gåtan med det hemliga Sällskapet Fenix...

Från tredje utgåvan.
Kommissarie Holgersson: Mordisk resa genom Sverige är ett stycke svensk deckarhistoria: en stafettroman skriven av medlemmarna i Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm, FKIS, som bildades 1977 som lättsammare motvikt till Deckarakademin.
Föreningen bestod förutom ordföranden Olov Svedelid av Jan Eric Arvastson, Ulf Durling, Jan-Olof Ekholm, Jan Ekström, Kjell E. Genberg, Tage Giron, Olle Högstrand, Anders Mathlein, Carlösten Nordmark, Uno Palmström och Ulla Trenter.

Kommissarie Nils Holgersson ramlar i Kiruna rakt in i ett par underliga mord bland en samling minst lika underliga människor.
Fler mord inträffar och Holgersson fattar snart att han befinner sig i ett getingbo där sticken är dödliga och angreppen inte alltid är rätlinjiga och logiska.
Den gamle kommissarien, änkeman sedan länge, finner mer än spår efter mördare i sin jakt på sanningen om den mystiska grupp som kallar sig Fenix.
Fenix förbryllar honom! Är det bara en samling människor som vill dölja sitt sexuellt frisläppta förflutna, eller ligger det något annat – och mycket farligare – bakom?
Jakten för honom kors och tvärs genom ett sommarfagert och avlångt land i en hisnande, spännande, rolig och uppfriskande berättelse av topparna inom svensk deckarlitteratur.

Länkar
Wela förslags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>