Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERMÖRDARBINA

1999 års omslag. Första utgåvan:
Bokförlaget Hegas, 1999.
80 sidor.
Omslag: Hans Arnold.
Läspedagogisk bearbetning: Kjell E. Genberg & Siv Aronsson.
Tryck: Gummessons Tryckeri AB, Falköping.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2017.
E-bok.
ISBN: 9788711749319.
Status: Till salu

Om boken
Det knattrade mot fönstret. Utanför huset gick uppretade getingar till attack mot fönsterrutorna. De främsta slog mot glaset och föll till marken. Hela tiden kom det fler och fler.
– Tänk om dom tar sig in! snyftade Pia. Då är det ute med oss!
Pia och Johan är kära i varandra. Nu har de i hemlighet åkt till hans fars sommarhus för att få vara tillsammans. Men huset bär på en livsfarlig hemlighet.
Boken innehåller två noveller av Kjell E. Genberg, Mördarbina och Farlig tomte.

Från andra utgåvan
Pia och Johan har rymt till en enslig sommarstuga i skogen. Där ska de äntligen bara ägna sig åt varandra. Men något håller på att vakna till liv. Getingarna beter sig inte som de brukar. De verkar vilja ta sig in! Och de blir bara fler och fler ...

Kjell E. Genberg är Sveriges mest produktiva författare, med över 220 utgivna böcker. Han föddes 1940 i Hälsingland. Under 60-talet arbetade han som manager för popband. Debuten kom till efter en vadslagning och han har sedan dess arbetat som författare.

Länkar
Adlibris försäljningssidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>