Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERMAFFIA

2005 års omslag. Första utgåvan:
Undertitel: En brottsorganisation från födelse till fall.
MMG Books, 2005.
242 sidor, Anekdotiskt inriktad faktabok.
Rikligt illustrerad.
Omslag: Lars Jacobsen.
Tryckt i Gdansk december 2004.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Undertitel: En brottsorganisation från födelse till fall.
Omslag.
Apec Förlag, 2018.
393 sidor.
ISBN: 978-91-88333-22-3.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Cosa Nostra -- Maffian -- är, eller har kanske varit, världens mest omfattande brottsorganisation. Den har stora tillgångar runt hela klotet, styr politik och affärsverksamhet på flera kontinenter. Maffian ligger bakom en stor del av de narkotikaproblem som plågar människorna i västvärlden. Staters lagar och förordningar är inget som bekymrar Cosa Nostra eller deras allierade – de har sina egna lagar och den som bryter mot dem straffas med död eller misshandel.
Maffian föddes på den italienska ön Sicilien vid tåspetsen på Europas stövel. Det är en mycket gammal företeelse. Många har försökt bekämpa organisationen, Mussolini var en av dem, men före 1980-talets slut var det få som hade framgång.
Det var först när regeringar på två kontinenter samarbetade som det började hända något. I USA tillämpades nya lagar och i Italien stod regeringen äntligen emot banditerna trots att dessa förklarat krig och brutalt mördat dem som försökte granska deras affärer.
Denna bok -- rikt illustrerad -- berättar om maffian från början till ... nej, inte slut. Egentligen tror inte många att den organiserade brottsligheten är krossad. Den vilar sig och samlar krafter.
Från Italien kom brottsorganisationen till USA (troligen också till många andra länder) och en obegriplig lag som förbjöd tillverkning och distribution av sprit gjorde att den kunde växa sig stark.
Under mer än 60 år gick den landsomfattande organisationen under beteckningen ”Amerikas andra regering” och ingen såg ut att kunna stoppa morden, kvinnoförnedringen, utpressningarna. I Chicago härjade män som Al Capone – som inte var med i maffian. Han blev ökänd och världsberömd medan andra män såg till att tjäna miljarder utan att åka fast.

Från andra utgåvan
Cosa Nostra -- Maffian -- är, eller har kanske varit, världens mest omfattande brottsorganisation. Den har stora tillgångar runt hela klotet, styr politik och affärsverksamhet på flera kontinenter. Maffian ligger bakom en stor del av de narkotikaproblem som plågar människor i västvärlden.
Maffian föddes på Sicilien, ön vid Italiens stövelspets, för mycket länge sedan. Många har försökt utrota maffian men framgångarna har varit få.
Först när regeringar på två kontinenter samarbetade började det hända något. USA fick nya lagar och i Italien stod regeringen äntligen emot banditerna.
Denna rikt illustrerade bok berättar om maffian från början till det som kan verka vara ett slut. Fast inte många tror det. Den organiserade brottsligheten är inte krossad ? den bara vilar sig och samlar krafter.

Länkar
Beställning av bokenHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>