Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERLORRY - DET TRAGISKA GLÄDJEPALATSET

2016 års omslag. Första utgåvan:
Av Annelie Nilsson och Kjell E. Genberg.
Limousineförlaget, 2016.
144 sidor.
ISBN: 978-91639-1497-3.
Status: Till salu

Om boken
Nils Nilsson (1923–1986) bestämde sig tidigt för att bli något stort i nöjesbranschen och kom på att detta krävde ett namn som fastnade. Han valde att kalla sig Dubbel-Nisse redan som tonåring och fick till och med det strikta Televerket att godkänna det i telefonkatalogen.
Från att ha varit ung förevisare av stumfilm i hemmet blev han arrangör av danstillställningar i Stockholm, något som snart utökades till att han producerade shower med barnstjärnor över hela landet.
Snart blev han krogägare i Stockholm och på hans restauranger kunde man dansa till tidens bästa orkestrar och själv fick han råd att ägna sig åt sina fritidsintressen galoppsport och trav.
När han på 50-talet köpte den gamla krogen Lorry i Sundbyberg för att göra om den till danssalong var det många besserwissers i huvudstaden som rynkade på näsan och menade att han tagit sig vatten över huvudet. Men genom sitt PR-sinne och förmågan att dra till sig stora artister gjorde han Lorry känt över hela landet och upprättade filialer i flera landsortsstäder.
Hans dotter Annelie har genom intervjuer med artister, musiker och dansgäster skapat en spännande och lätt tragisk berättelse om en man som gick sin egen väg i den nöjesbransch som inte alltid är så nöjsam.

Länkar
Beställning via e-mailHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>