Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERLIVETS SKIFTNINGAR

2006 års omslag. Första utgåvan:
Förlags AB Gondolin och Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord, 2006.
176 sidor.
Red: Lennart Högman & Elisabeth Lindfors.
Mitt bidrag: Brottslingarna.
Omslag: Kjell E. Genberg.
Tryckt i Gdansk, Polen.
Status: Slutsåld

Om boken
Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord ger med denna bok ut sin fjärde anto­logi. Medel för att genomföra antologin har bland andra tillställts av Helge Ax:son Johnsons stiftelse, ABF Solna/Sollentuna/ Nordost och sällskapets Vänförening.
Bidraget från stiftelsen har följande ändamål:
- Genomförande av ett litterärt experiment som har till syfte att nå läsare med mindre goda kunskaper i svenska samt de med dys­lektiska problem.
Vi har ställt samman ett antal noveller av skiftande slag både innehållsmässigt och till omfånget. Vi har berättelser med korta meningar och andra med betydligt mer kom­plicerade uppbyggnader. Allt för att tillfredsställa och träna olika kategorier inom den ovan nämnda.
Medverkande författare: Lennart Högman, Kurt Salomonson, Lennart Levi, Elisabeth Lindfors, Lena Andersson, Ivar Lundgren, Staffan Dahl, Stefan Demert, Ulf Durling, Kjell E. Genberg och Torbjörn Lundgren.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>