Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERLÄGE FÖR LÄSNING

Omslag saknas. Första utgåvan:
Okänt tryckeri, 32 sidor.
Höstterminen 2000.
Texthäfte till det nationella kursprovet i svenska och svenska som andraspråk.
Skolverket, Red: Ulrika Sjöberg, Uppsala Universitet, Institutionen för nordiska språk.
Avdelningen för forskning och utbildning i modern svenska (FUMS).
Mitt bidrag: Frankensteins monter.
Omslag: Pablo Picasso.
Status: Slutsåld

Om boken
Vilka tankar har elever om texter de möter under sina studier? I den här boken får elever från gymnasieskolan och komvux själva svara på den frågan. Intresset riktas mot det nationella provet i svenska och svenska som andraspråk, gymnasieskolans kurs B, ht 2000. Eleverna har fått tillfälle att kommentera provets texthäfte, sammanfatta innehåll i olika texter och ge egna synpunkter. Ett urval av elevernas texter har sammanställts i denna volym.
Boken vänder sig till blivande lärare. Det är intressant och viktigt för dem att veta hur elever ser på texter som används i skolan.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>