Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERKUK KUK SA GÖKEN

1970 års omslag. Första utgåvan:
Förlagsbolaget Curt Hson 1970
128 sidor, 9:75 kr.
Omslag av Göthe Sundgren.
Tryck: Bohusläns Grafiska, Uddevalla.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Ny titel: Gökuret
Omslag.
Censur Förlag, Gävle, 1991
173 sidor, 29:50 kr.
Omslag av Ulf van Rijswijk.
Tryckort ej uppgiven.
Status: Slutsåld

Om boken
Det var en gång – så börjar som bekant alla goda sagor. Och den här kåtkittlande berättelsen är inget undantag. Ty på den tiden det begav sig skapade nämligen en uppfinningsrik person ett gökur som sade kuk-kuk. Då blev de kringstående människorna som besatta av oemotståndlig kåthet. Varje tillstymmelse till hämning eller försiktighet flög sin kos och alla gav sig hän till ljuvliga erotiska eskapader. Och genom sekler och generationer behöll gökuret sin underbara kraft. Till sist hamnade det i händerna på en modern svensk liftarflicka. Det är bland annat om hennes gökande kåtöden denna historia berättar.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>