Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERKRANTZ FRÅN GLÄDJEVÅRDEN

2005 års omslag. Första utgåvan:
av Gösta Krantz. Berättat för Olov Svedelid och Kjell E. Genberg.
Förlags AB Gondolin 2005.
256 sidor, inbunden.
Omslag: Lars Jacobsen.
Tryckt i Gdansk, Polen.
Status: Slutsåld

Om boken
Den legendariske och folkkäre skådespelaren Gösta Krantz fyller snart 80 år. Han är den ende som ännu finns i livet av de skådespelare som medverkade i Casinorevyerna, som under flera årtionden lockade publiken till gapskratt. Vem minns inte visan om att ta tagelskjortan på!
Gösta har visat sig på scenen, på film och i TV i dryga sextio år och har gjort allt från dramatik med Ingmar Bergman till buskisfilmer av Ragnar Frisk.
”Men än har jag inte dansat i Svansjön på Operan”, säger han.
Med sin bok vill han skildra en lång epok i svenskt teater och nöjesliv. Han berättar om artisterna, om deras ambitioner, kärleksäventyr och förhållande till spriten. Allt med namns nämnande. Boken är en tidsmaskin tillbaka till revyns glada dagar men även till en tid då skyddsnäten var glesa och bekvämligheterna få. Här varvas succéer med fiaskon, skratt och glädje med sorg och tårar.
Krantz från Glädjevården är en bok fylld av berättelser från en teatertid som inte längre finns.
Den är dessutom späckad med fotografier ur Göstas privata album.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>