Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERKOMMANDO 2010

2004 års omslag. Första utgåvan:
Sjätte boken om Enheten.
MB Förlags AB, 2004.
256 sidor, inbunden.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Scandbook, Falun.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2016.
E-bok, 73000 ord.
ISBN: 978-91-87711-57-2.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Gröna Armé Fraktionen (GAF) är genom massmedialt uppmärksammade aktioner mest känd för att demonstrera mot och sabotera pälsdjursuppfödning. Men man har även svurit på att med alla medel hindra vidare användning och eventuell utbyggnad av kärnenergi, samt att motarbeta stora motorvägs- och brobyggen.
Den svenska regeringen har som mål att kärnkraften i landet skall vara avskaffad år 2010 – men löftet tycks ha förvandlats till en målsättning.
Därför aktiverar GAF sin specialgrupp Kommando 2010.
När den svenske näringsministern Björnsson försvinner spårlöst från Rosenbad kopplas den hemliga organisationen Enheten med sin kvinnliga chef Johanna Sjerne in i efterspaningarna.
Utanför Oskarshamn upptäcks ett illa bränt lik i en skogsglänta. Mycket tyder på att det är kvarlevorna efter ministern.
Parallellt får Enheten indikationer som tyder på att GAF engagerat ett ungt amerikanskt bombgeni att tillverka en liten smutsig atombomb – avsedd att användas mot ett svenskt mål.
Johanna Stjerne misstänker att bombmannen finns i Jamaica och hon kopplar in sin specialagent Allan Hjort på fallet. Skall han hinna stoppa bombmannen innan svampmolnet stiger över Sverige?

Från andra utgåvan
När den svenske näringsministern Björnsson försvinner spårlöst från Rosenbad kopplas den hemliga organisationen Enheten med sin kvinnliga chef Johanna Stjerne in i efterspaningarna. Utanför Oskarshamn upptäcks ett illa bränt lik i en skogsglänta. Mycket tyder på att det är kvarlevorna efter ministern.
Parallellt får Enheten indikationer som tyder på att Gröna Armé Fraktionen GAF engagerat ett ungt amerikanskt bombgeni att tillverka en liten smutsig atombomb – avsedd att användas mot ett svenskt mål.
Johanna Stjerne misstänker att bombmannen finns i Jamaica och hon kopplar in sin specialagent Allan Hjort på fallet. Skall han hinna stoppa bombmannen innan svampmolnet stiger över Sverige?
De övriga delarna i serien är Ett hjärta för guld, Den ensamme galningen, Handen i flaskan, Upp i rök, Kusinen från Sibirien och Paradisets bakdörr.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>