Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERKJELL E GENBERG'S GREATEST HITS

1996 års omslag. Första utgåvan:
MBAB, 1996.
304 sidor.
Omslag: Ursula Wilby.
Tryck W-Offset, Solna.
Status: Slutsåld

Om boken
Kjell E. Genberg brukar kallas "Sveriges meste underhållnings-författare". Ibland är detta sagt med ett visst nedlåtande tonfall. Och då troligen uttalat av någon liten finkulturell – som kanske aldrig brytt sig om att läsa ens något från Genbergs penna...
För öppnar man bara en bok med författarnamnet Genberg på omslaget så är det stor risk att man blir fast! Han har nämligen en författartalang som får läsaren trollbunden och vill sträckläsa varje bok från pärm till pärm!
I den här boken ges läsaren chansen att verkligen upptäcka flera sidor hos honom;
BRINNANDE BROTT är en "romantisk" thriller, OM SANNINGEN SKA FRAM... en polisroman i den realistiska skolan, FÖRLORAREN TAR ALLT, något så ovanligt som en humoristisk thriller – tankarna dras ibland till mästaren i genren, Donald Westlake – samt slutligen DEN GYLLENE TRIANGELN som är en ganska hårdkokt kriminalhistoria.
Alla fyra titlarna har tidigare publicerats i kioskdeckarserien Alibi-Magasinet. Som extra bonusläsning finns även två långnoveller av pseudonymen Rolf Berge med.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>