Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERJEFF FLINT OCH STADEN SOM FÖRSVANN

1975 års omslag. Första utgåvan:
Skrivet under pseudonymen K. Earl Ginsburg.
B. Wahlströms, 1975.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Samt novellen: Det är ingen brådska.
Omslag.
MBAB, 2000.
128 sidor.
Omslag och illustrationer: Ursula Wilby.
Tryck: W-offset, Solna.
Status: Slutsåld

Från första utgåvan
Ingen i Burkes City skulle någonsin glömma den dagen då stans bank rånades och rånarna sprängde det enorma kassaskåpet i luften.
En stund senare hände något ännu värre. Hela stan försvann!
Ett jätteras förvandlade Burkes City till en ravin.
Men den dagen kom också Jeff Flint till stan …

Från andra utgåvan
Ingen i Burkes City skulle någonsin glömma dagen då stadens bank plundrades och rånarna sprängde det enorma kassaskåpet i luften.
Men det var ändå inte det värsta. För knappt hade dynamitlukten försvunnit ur bankvalvet förrän ett olycksbådande muller växte ur underjorden.
Och plötsligt försvann hela staden i ett jättelikt dammoln. Ett ras förvandlade hela Burkes City till en ravin.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>