Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERJAGAD AV INDIANER

1974 års omslag. Första utgåvan:
Williams Förlag, 1974.
Omslag: Göte Göransson.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Hegas, 1998.
Omslag och illustrationer: Bengt Olof Wennerberg.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2017.
E-bok.
ISBN: 9788711749395.
Status: Till salu

Från andra utgåvan
Det sög till i magen när han kände hur det stupade brant neråt. Sedan rätades kanoten upp med ett ryck och han vågade titta igen. Strömmen var ännu stridare här.
Billy såg neråt floden.
Över det smalaste stället stack en klippa ut över vattnet. På stranden sprang flera indianer. De skulle hinna fram till klippan innan kanoten var förbi.
Det var rena råttfällan!
En spännande äventyrsberättelse som tilldrar sig i Amerika i början av 1800-talet.

Från tredje utgåvan
Amerika i början av 1800-talet, kampen pågår mellan indianer och vita. Den vita pojken Billy är på flykt i en kanot tillsammans med en pälsjägare. I hälarna har de en grupp indianer som gör allt för att stoppa dem. Billy kan bara se på när indianerna lurar in dem i en fälla ...

Kjell Erling Genberg (född 1940) är en svensk författare som skrivit cirka 250 böcker, både deckare, vilda västernböcker och ungdomsromaner. Bland annat ligger han bakom bokserierna Ben Hogan, Rallarliv och Enheten. Genberg ligger även bakom pseudonymerna Christian Aage, Matt Jade, Shell Earlin, K. Earl Ginsburg och Bo Lagevi.

Länkar
Adlibris försäljningssidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>