Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERJAG HAR DÖDAT

1979 års omslag. Första utgåvan:
Bokförlaget Plus, 1979.
183 sidor.
Omslag: Hans Arnold.
Tryck: Matti Tuominen, Finland.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2017.
E-bok.
ISBN: 9788711749401.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Rysare är en litteraturform som är gammal som gatan. Troligen till och med äldre. Den är besläktad med sagor och spökhistorier, något som berättats sedan tidernas begynnelse.
Berättarformen togs om hand av amerikanska skrivare. Under magasinet "Black Mask's" storhetstid för några decennier sedan började många författare renodla den här sortens hårresande historier. De försågs med en överraskande "knorr" på slutet – och blev oerhört populära. Flera liknande tidskrifter tog efter.
Utan alla jämförelser i övrigt är innehållet i den här boken en adaption till den traditionen. Fast allt är överflyttat till svensk miljö, med de förvecklingar som vår kultur och lagstiftning kan ställa till med.
Alltsammans är kanske inte så hårresande att nattsömnen blir lidande, men även "stillsamma" rysare (mysrysare?) kan få skinnet att knottras lite.

Från andra utgåvan
Lennart har precis muckat från fängelset och börjar sälja svartsprit för att tjäna lite snabba pengar. Ganska snart är han insyltad i saker som han inte kan ta sig ur. Efter ett bankrån mördas hans sambo Elsie och allt pekar på att det är Lennart som är mördaren ...

Kjell Erling Genberg (född 1940) är en svensk författare som skrivit cirka 250 böcker, både deckare, vilda västernböcker och ungdomsromaner. Bland annat ligger han bakom bokserierna Ben Hogan, Rallarliv och Enheten. Genberg ligger även bakom pseudonymerna Christian Aage, Matt Jade, Shell Earlin, K. Earl Ginsburg och Bo Lagevi.

Länkar
Adlibris försäljningssidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>