Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERI VÅRA KVARTER

1993 års omslag. Första utgåvan:
Undetitel: Ord och bild från 60-talets Hudiksvall.
Lars-Åke Winberg Förlag, 1993.
67 sidor.
Omslag: Hudiksvalls-Tidningens arkiv.
Tryck: Tryckeribolaget i Träriket, Sundsvall.
Status: Slutsåld

Om boken
60-talets Sverige och 60-talets Hudiksvall var kanske inte riktigt samma sak. I Hudik märkte man naturligtvis av de stora förändringarna i världen – krig och politik, mode och musik – fast tolkade dem kanske efter det egna kynnet. Det man nu kallar 60-talet var kanske inte ens ett riktigt decennium. Det var – eller snarare är – en känsla mer än en tidsperiod och två olika människor uppfattar troligtvis inte denna känsla på samma sätt. Det var en period som började aningslöst och optimistiskt och slutade med ungdomsrevolter och högljudda protester mot imperialism och orättfärdighet. Åtminstone ute i stora världen. I idyllen Hudiksvall – för småstaden var verkligen en idyll trots att den höll på att förändras – såg man inga ungdomskravaller. Men man fick mods och popälskare, egna källarband som kämpade för att bli lika stora som Beatles. Man umgicks på de kaféer som blev färre och färre sedan televisionen kom och lockade folk att stanna hemma framför flimmerburken. Nu går man ibland i Hudik och funderar över hur det såg ut då, före gågatornas och pizzeriornas tid. Visst var det väl här det stod ett vackert gammalt trähus med torn på taket och krusbärsbuskar nära gatan? Boken kan hjälpa minnet på traven. Man ser bilderna och tänker: Var det verkligen så här? Ja, det var det. Nästan ...Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>