Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERI LOKATTENS SPÅR

2012 års omslag. Första utgåvan:
Antologi med prosa och poesi utgiven av Skrivare i Hälsingland med 40 deltagande författare, 2012.
Mitt bidrag: Det barkar åt helvitte.
ISBN: 978-91-637-0124-5.
Tryck: Scandinavian Books A/S.
Status: Slutsåld

Om boken
Föreningen Skrivare i Hälsingland är öppen för alla som är intresserade av skrivande och har anknytning till Hälsingland. Därför ärantologin en kör med många röster. Boken innehåller både prosa och poesi.
I inbjudan till deltagande i antologin fanns en upp-maning att låta sig inspireras av Hälsinglands natur. Hälsingland med sina blånande berg har ju såväl hav som djupa skogar, böljande jordbrukslandskap och mörka tjärnar. Texterna i antologin avspeglar landskapets skiftningar men också att Hälsingland är en del av Sverige i den globaliserade, ensamma tid som är vår.
Det tidstypiska möter det allmänmänskliga, i dåtid och nutid. Här möter vi ungdom och åldrande, längtan och saknad, humor och vrede. Här möter vi människor i olika åldrar, också hundar, får och vargar. Här finns samhällsengagemang, vemod, humor och skräck och det mänskliga mötet som skapar hopp när vi ser att vi alla delar samma grundvillkor.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>