Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERHANDEN I FLASKAN

1997 års omslag. Första utgåvan:
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 1997.
Tredje boken om ”Enheten”.
198 sidor.
Omslag: Torsten G. Widholm.
Tryck: Polygraph Centre, St. Petersburg.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Mälaröbörsen Förlags AB, 2000.
Tredje boken i Serien om Enheten.
Pocket, 253 sidor.
Omslag: MB Communicate.
Tryck: Svenska tryckcentralen, Avesta.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2016.
E-bok, 52000 ord.
ISBN: 978-91-87711-54-1.
Status: Till salu

Från första utgåvan
Girighet är en av de sju dödssynderna. En dödssynd som kan förblinda och bringa den drabbade i fördärvet.
Och girighet är också vad som drabbat en rysk maffialedare. Han ser en möjlighet att bli ensam herre på den ryska gangstertäppan och räds inte ens risken att starta ett inbördeskrig för att nå dit.
I den här spännande thriller-romanen – den tredje om den hemliga svenska anti-terrorist-organisation Enheten – får Enhetens chef Ian DelCour ett tips från CIA. Ett ryskt maffiagäng har kommit över en amerikansk militär dator som kan användas för att målstyra missiler.
Datorn är nu på väg till St. Petersburg som smuggelgods i en svensk långtradare.
Två av Enhetens medlemmar – sprängexperten Allan Hjort och Johanne Stjerne – sänds till Ryssland för att nästla sig in i gangsterorganisationen.
Bokens titel anspelar på en gammal afrikansk sägen om hur man fångar en girig apa. Man lägger en frukt i en flaska. Flakshalsen är tillräckligt stor för att apan skall få ner sin hand. Men då den griper om godsaken går det inte att få ut handen. Och den giriga apan vägrar att släppa frukten.

Från andra utgåvan
Girighet är en av de sju dödssynderna. En dödssynd som kan förblinda och bringa den drabbade i fördärvet. Och girighet är också vad som har drabbat en rysk maffialedare. Han ser en möjlighet att bli ensam herre på den ryska gangstertäppan och räds inte ens risken att starta ett inbördeskrig för att nå dit.
I den här spännande thriller-romanen - den tredje om den hemliga svenska anti-terririst-organisationen Enheten - får Enhetens chef Ian DelClour ett tips från CIA. Ett ryskt maffiagäng har lyckats komma över en amerikansk militär dator som kan användas för att målstyra missiler. datorn är nu på väg till St Petersburg som smuggelgods i en svensk långtradare.
Två av Enhetens medlemmar - sprängexperten Allan Hjort och Johanna Stjerne - sänds till Ryssland för att nästla sig in i gangsterorganisationen.
Bokens titel anspelar på en gammal afrikansk sägen om hur man fångar en girig apa. Man lägger en frukt i en flaska. Flaskhalsen är tillräckligt stor för att apan ska få ner sin hand, men då den griper om godsaken går det inte att att få ut handen. Och den giriga apan vägrar att släppa frukten ...
Denna bok är den tredje i en serie i sju delar om Enheten. De två första utkom som pocket 1998. Varje del i serien kan läsas helt fristående från varandra.

Från tredje utgåvan
Enhetens chef Ian DelCour får ett tips av CIA om att ett ryskt maffiagäng lyckats komma över en amerikansk militär dator som kan användas för att målstyra missiler. Sprängexperten Axel Hjort och agenten Johanna Stjerne sänds till Ryssland för att nästla sig in i gangster-organisationen. Nu kan de bara hoppas att maffialedarens girighet blir hans fall, som i historien om apan som fastnar med handen i flaskan när den vägrar släppa en frukt ...

De övriga delarna i serien är Ett hjärta för guld, Den ensamme galningen, Upp i rök, Kommando 2010, Kusinen från Sibirien och Paradisets bakdörr.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>