Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERHÄLSINGERUNOR

2022 års omslag. Första utgåvan:
En hembygdsbok.
Redaktörer Jan-Erik Berger, Anne Brügge och Elvi Sandberg.
Hälsinglands hembygdskrets, 2022.
176 sidor.
ISSN: 0440-0585.
Status: Till salu

Om boken
Jag medverkar med en rätt lång betraktelse om mina hälsingska författarvänner Anderz Harning och Sven O. Bergkvist. Nu är det bara jag som lever av oss tre men medan alla trampade på denna jord levde vi desto ivrigare.
Boken innehåller också texter av Jan-Erik Berger, Eruk Nordin, Anders Assis, Lars Nylander, Elvi Sandberg, Anna Forslin, Arne Sandin, Roger Bergström, Jan-Erik Hallström, Anne Brügge, Pia Nariana Raattamaa Visén, Lars Sandgren, Jag-Olov Nyström, Kjell Grönberg, Bror Richard Svärd och Staffan Söderberg. Boken är rikt illustrerad med foton och teckningar i både färg och svartvitt.

Länkar
Hälsinglands hembygdskrets hemsidaHemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>