Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERGOMORRON SODOM

1977 års omslag. Första utgåvan:
Bokförlaget Plus, 1977.
226 sidor.
Omslag: Lars Fursäter.
Tryck: Vänersborgs Boktryckeri.
Status: Slutsåld

Dansk utgåva:
Dansk titel: Sodoma.
Omslag.
Winther Forlag, 1978.
Översatt till danska av Hans Hansen.
Omslag: Tage Jørgensens tegnestue.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Läsförlaget AB, 1993.
234 sidor.
Omslag: Hans Arnold.
Tryck: Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Del 3 i serien om kriminalinspektör Lennart Lindh.
E-bok. 61000 ord.
Wela Förlag 2012.
ISBN: 978-91-86081-64-5.
Status: Till salu

Fjärde utgåvan:
Omslag.
Saga Egmont, 2021.
E-bok.
ISBN: 9788726711103,.
Status: Till salu

Från första utgåvan
En prostituerad dödsmisshandlas. Slagsmål på en porrklubb i Klara. Mord på en bordellkung. Allt tycks peka på att ett blodigt ligakrig är under uppsegling i Stockholms undre värld.
Samtidigt blåser pressen upp ett barmhärtighetsmord på ett barn till orimliga proportioner. Polisen får order att prioritera jakten på barnamördaren. Men vem är det egentligen som ger dessa order och finns det något samband med gangsterkriget?

Från den danska utgåvan
Sodoma er Stockholm – i hvert fald her i bogen.
Prostitution, stoffer, udenlandske gangsterbander og indenlandske storsvindlere på en baggrund af små, grå hverdagsmennesker, som så let får ørerne i maskinen.
Et mord fører til flere. Og Lennart Lindh, Stig Olsen och de andre fra drapsadelingen får nog at se til, også fordi velfædssamfundet skrevne og uskrevne lover undertiden gør vanskelige opgaver endnu vanskeligere...

Från tredje utgåvan
Det börjar med en festglad kväll på Grönan och slutar med skottlossning när de skrämda festprissarna flyr från en porrklubb i Klarakvarteren. Våldsroteln på Stockholmskriminalen får fullt upp när en härva av prostitution och ekonomisk brottslighet nystas upp, samtidigt som ett barmhärtighetsmord växer till orimliga proportioner i pressen.

Från fjärde utgåvan
Några vänner åker till Gröna Lund för en festglad kväll för att sedan bege sig till Klarakvarteren. Men kvällen slutar plötsligt med skottlossning när vännerna blir utkastade av en vakt på en porrklubb.
Samtidigt försöker kriminalinspektör Lennart Lindh reda ut en prostitutionshärva. Det visar sig att pistolen som användes i skottlossningen är samma som användes under misshandeln på en prostituerad kvinna.
Lennart Lindh inser att det är ett komplicerat fall då det även leder till ekonomisk brottslighet och det blir svårare att lösa än han trodde...

Skrivet om boken
"Det är ingen tvekan om att Kjell E. Genberg skrivit en av årets bästa deckare."
Smålandsposten 1977

"Kjell E. Genberg väver ihop trådarna till en lättläst och spännande brottsroman."
Östersunds-Posten 1977

Länkar
Adlibris försäljningssidaHemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>