Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERGAMLE ELDMANNEN

2003 års omslag. Första utgåvan:
2003, 112 sidor.
Ungdomsbok.
Omslag och illustrationer Jonas Anderson.
Läspedagogisk bearbetning: Siv Aronsson.
Tryck: Elanders Gummessons, Falköping.
Status: Slutsåld

Om boken
Nina och Kriss är med pappa på paradisön Poga Poga i Söderhavet. I hela sex veckor ska de bara bada, lata sig och ha kul.
Men redan första dagen börjar vulkanen på ön se hotfull ut. Röken stiger allt högre och blir allt svartare. Och i den vackra öagunen hotar andra faror. Både för människor och djur som vågar sig för nära den spegelblanka vattenytan.
Ön ruvar på mystiska hemligheter, den saken är klar. Och Nina och Kriss vill görna utforska dem lite närmare. Följd med dem så får du uppleva spänning från första till sista sidan.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>