Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERFREDLÖS BRUNST

1971 års omslag. Första utgåvan:
Förlagsbolaget Curt Hson, 1971.
128 sidor, 10:35 kr.
Omslag av Göthe Sundgren.
Tryck: Bohusläns Grafiska, Uddevalla.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Ny titel: Fredlös åtrå.
Omslag.
Censur Förlag, Gävle, 1991.
160 sidor, 29:50 kr.
Omslag av Ulf van Rijswijk.
Tryckort ej uppgiven, men troligen Aktietrykkeriet i Trondhjem.
Status: Slutsåld

Om boken
Det hade sin mycket påtagliga förklaring att han redan i unga år fick smeknamnet Sven Påsätte. Själv betraktade han det emellertid som mera än ett smeknamn – han uppfattade det som en hederstitel vars brunstiga innebörd förpliktade till ständiga stordåd hos kvinnorna. Och all den stund han också tidigt råkade i onåd och förklarades fredlös – ty det var i 1300-talets Sverige med inbördeskrig och maktstrid om tronen – ja, då blev han snabbt en legend för de kuvade massorna. Krönikörerna tävlade om att skildra hans äventyrliga bravader och skillingtrycken besjöng hans blod- och spermadrypande leverne. Men genom seklen föll hans namn i glömska – tills historieskildraren Kurt Ehrling följde hans spår bakåt i de svenska annalerna och skrev den sanna berättelsen om legenden Sven Påsätte.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>