Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERFRÅN PRÅM TILL TILJA

2017 års omslag. Första utgåvan:
En berättelse om skådespelaren Nils Wahlbom och hans tid.
Av Håkan Wahlbom och Kjell E. Genberg.
Med postum assistans av Kerstin Wahlbom.
Håkan M. Wahlboms Förlag, 2017.
197 sidor.
ISBN: 978-91-639-1939-8.
Status: Till salu

Om boken
Nils Wahlbom föddes 1886 i en skådepelarfamilj och kom som barn till Sundsvall där föräldrarna bosatt sig på en pråm i hamnen.
År 1888 ödelade en brand staden. Nils försvann men hittades senare.
I början av 1900-talet turnerade Nils i landsorten med olika teatersällskap och spelade mot den tidens stora. Han fick både huvud- och biroller på olika teatrar och medverkade i 37 filmer. Han firades både som dramatisk skådespelare och revyartist.
Vid en föreställning föll han samman på scenen och avled kort tid därefter.
Boken är en exposé över teaterns och filmens utveckling under 1900-talets första decennier med roliga, tragiska och rörande berättelser om de skådespelare som roade svenska folket långt innan TV:n kom.

Från pråm till tilja finns ännu inte i bokhandeln men kan köpas hos författaren som har e-postadressen hakan-Wahlbom@tele2.se (180 kronor inklusive frakt).Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>