Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERFÖRVILLANDE LIK

2020 års omslag. Första utgåvan:
Av Ulf Broberg och Kjell E. Genberg.
Arx Förlag, 2020.
204 sidor.
ISBN: 978-91-888894-24-6.
Status: Till salu

Ljudbok:
Omslag.
Av Ulf Broberg och Kjell E. Genberg.
Inläst av Kjell ?Coach? Bengtsson.
Word Audio Publishing, 2021.
ISBN: 9789180002837.
Status: Till salu

Om boken
I Förvillande lik, en ny polisroman av Ulf Broberg och Kjell E. Genberg, möts huvudpersonerna från deras tidigare romaner.

Kriminalinspektörerna Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour samarbetar med Katarina Solberg från Hudiksvall och nu återanställd kriminalkommissarie hos regionpolisens stab i Stockholm. Gruppen kopplas in för att lösa ett brutalt mord på en flicka.

Ett fall som i raskt tempo avslöjar en liga med hänsynslösa övergrepp och mord på unga kvinnor på agendan.

Detta är första delen i en ny romanserie av de erfarna författarna.

Från andra upplagan
När en fjortonårig flicka försvinner och sedan hittas död vid en badplats, tyder det mesta på att hon utsatts för ett brott. Katarina Solberg, kriminalkommissarie hos regionalpolischefens stab, får i uppdrag att utreda ärendet tillsammans med Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour. Fallet visar sig snart ha kopplingar till en organiserad liga som utför hänsynslösa övergrepp och mord på unga kvinnor. Polisen sätter in alla tänkbara resurser, men förövarna tycks hela tiden ligga steget före.

Förvillande lik är första delen i en serie där de två författarna låter sina respektive polishjältar samarbeta för att lösa svåra brott. Ulf Broberg är journalist i botten och har framför allt engagerat sig i frågor som rör samhällsproblem, inte minst organiserad kriminalitet. Kjell E. Genberg är en av Sveriges mest produktiva författare inom olika genrer, främst kriminallitteratur.

Skrivet om boken
"Initierat skildrat polisarbete och bra flyt i berättandet gör ?Förvillande lik? till en av årets bästa romaner i genren."
DAST Magazine

Länkar
Arx förlags sida
Adlibris försäljningssida (ljudbok)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>