Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Typ
Skönlitterära Sällskapet Stockholm Nord
Sällskapet Deckarvännerna
FKIS
Novellmästarna


Första besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.FÖRENINGARSkönlitterära Sällskapet Stockholm Nord

Sommaren 1996 kontaktades Lennart Högman en av vårt lands på sin tid meste utredare – Göran C-O Claesson som ville presentera sin senaste roman. Göran noterade: "Lennart Högman kom på idén om ett författarsällskap i Sollentuna och framförde den först till mig. Därefter började vi båda kontakta författarna, som kom att bli de första medlemmarna" och måndagen den 28 oktober 1996 bildades Sollentuna författarsällskap i Almqvisthörnan på Sollentuna huvudbibliotek. Till ordförande utsågs Sven O. Bergkvist, till vice ordförande Lennart Högman, till revisor Göran C-O Claesson och senare ett arbetsutskott bestående av Sven O., Kurt Salomonson och Högman.
Den 4 april 2002 bildades, av tolv författare, det som senare blev Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord, som en utveckling av det tidigare författarsällskapet, inte bara geografiskt. Krav ställdes på att författarna gett ut böcker på etablerade förlag. Samtidigt infördes regeln att en författare bara kunde väljas in som medlem efter beslut av AU. Då startades också en vänförening som fick samma status som sällskapet.
Redan från starten såg man till att hålla föreläsningskvällar. Författare, musiker, företagsledare och politiker bjöds in. Dessa träffar hölls på översta våningen i Paddy’s Pub varje onsdag (ett 30-tal fördelat på höst- och vårsäsong), något som visade sig bli mycket populärt. För ett par år sedan avyttrades puben. Då flyttades verksamheten till Restaurang Stinsvillar i grannhuset.
För ett år sedan invaldes jag i styrelsen och har sedan dess varit huvudansvarig för programverksamheten.
Programmen är öppna för alla men eftersom lokalen inte rymmer så många har vi infört ett system med biljetter. På föreningen hemsida www.stockholmnord.org finns förteckning på vilka föreläsare som kommer under säsongen. Den som vill gå på en föreläsning bör skaffa biljett: ring till Stinsvillan på telefon 08-92 88 41 tidigast klockan 16 fredagen innan och beställ.Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>