Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERETT HJÄRTA FÖR GULD

1994 års omslag. Första utgåvan:
Första boken om Enheten.
Läsförlaget AB, 1994.
272 sidor.
Omslag: Hans Arnold.
Tryck Centraltrycketiet, Borås.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
MBAB Mälaröbörsen Förlag AB, 1998.
252 sidor. Pocket.
Omslag: Joakim Skyttberg.
Tryck: Smegraf, Smedjebacken.
Status: Slutsåld

Tredje utgåvan:
Omslag.
Wela Förlag, 2015.
E-bok, 68000 ord.
ISBN: 978-91-87711-52-7.
Status: Till salu

Från första upplagan
I samband med mordet på Olof Palme våren 1986 bildades en utomordentligt hemlig organisation i Sverige, känd endast av några få högt uppsatta politiker.
Enheten sysslar med allt sådant som vanliga kända myndigheter inte kan eller får ta hand om – och gruppen har möjlighet att ta till vilka okonventionella metoder den vill. Och gör det också!
En bankmaffia förbättrar sitt rörelsekapital genom att, via en statlig institution, kidnappa invandrarbarn, som sedan används som organdonatorer vid en illegal klinik någonstans i Sverige.
För att komma åt detta beslutar Enheten att nyrekrytera den kända ekonomijournalisten Johanna Stjerne. 
Men bankmaffian, som upptäckt att hon snokat i deras affärer, hinner före och gör sig av med henne. Tror de!
Hon kommer tillbaka, väl rustad för hämnd, och tar sig an sina fiender.
Uppdraget blir dubbelt personligt när hon upptäcker att hennes dotter av misstag hamnat bland barnen som måste dö för att en sjuk politiker skall få ett nytt hjärta.
En ohyggligt spännande thriller, aktuell på många sätt.
Kan detta hända i Sverige?
Författaren är säker på det.

Från andra upplagan
I samband med mordet på Olof Palme våren 1986 bildades en superhemlig organisation i Sverige, känd endast av några få högt uppsatta regeringspolitiker. ENHETEN sysslar med allt sådant som vanliga myndigheter inte kan - eller får! - ta hand om.
Gruppen har fritt fram att ta till vilka metoder som helst om det behövs. Och gör det också!
I denna thriller har Enhetens folk kommit en bankmaffia på spåren. Dess medlemmar förbättrar sitt rörelsekapital genom att, via mutade tjänstemän på en statlig institution, kidnappa invandrarbarn - att användas som organdonatorer vid en illegal klinik någonstans i Sverige. För att kunna spränga detta syndikat beslutar Enhetens karismatiske chef Ian DelCour att rekrytera den kända ekonomijournalisten Johanna Stjerne. Bankmaffian upptäcker att hon snokar i deras affärer och gör sig av med henne. Tror de...
Som "död" står Johanna väl utrustad att ta sig an sina fiender. Uppdraget blir dubbelt personligt när hon upptäcker att hennes dotter finns bland barnen som skall dö - för att en sjuk politiker skall få ett nytt hjärta.
En ohyggligt spännande thriller, aktuell på många sätt.

Från tredje utgåvan
Ekonomijournalisten Johanna Stjerne kommer en bankmaffia och deras smutsiga affärer med organdonation på spåren. Hon upptäcks emellertid och under en finlandsresa blir försöker man likvidera sin fiende och dumpa henne i Östersjön.
När hon mot alla odds dyker upp igen i Sverige med förändrat utseende så får den superhemliga Enheten ögonen på henne.
Enhetens karismatiske chef Ian DelCour bestämmer sig för att rekrytera henne för att spränga banksyndikatet, ett uppdrag som blir dubbelt angeläget när Johannas egen dotter finns bland barnen vars organ ska stjälas.
De följande delarna i serien är Den ensamme galningen, Handen i flaskan, Upp i rök, Kommande 2010, Kusinen från Sibirien och Paradisets bakdörr.

Länkar
Wela förlags hemsida (beställning)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>