Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKERERSÄTTAREN

2005 års omslag. Första utgåvan:
Skrivet under pseudonymen Christian Aage.
Tre Böcker Förlag, 2007.
383 sidor, inbunden.
Omslag: Annika Pilborg.
Tryck: WS Bookwell OY, Finland.
Status: Slutsåld

Andra utgåvan:
Omslag.
Nionde och sista delen i serien om kriminalkommissarie Nyman.
Wela Förlag, 2013.
ISBN: 978-91-86081-82-9, e-bok, 114000 ord.
Status: Till salu

Tredje utgåvan:
Omslag.
Ny titel: Hämnden.
Inläst av Fredde Granberg.
Lind & Co, 2018.
Längd 12 tim 8 min.
ISBN: 9789177791874.
Status: Till salu

Från första utgåvan
En långtidsdömd serievåldtäktsman flyttas från Kumlafängelset till Skogomeanstalten på Hisingen. Han lyckas rymma och dessutom hålla sig undan trots att han jagas av ett stort polisuppbåd. Är han ute efter något mer än att tillfredsställa sina djuriska begär? Misstankar om även andra motiv börjar anas.
Men polisen i Göteborg har mycket annat att tänka på. Kasinot drar till sig alla tänkbara typer som spelar högt på olika sätt. Några japaner blir rånade sedan de visat att de gärna vill träffa flickor och spaningsroteln synar en grupp prostituerade. Det är inte bara spelarna som lever farligt.
Och när ett cementblock innehållande ett mumifierat lik trillar genom taket till ett närmast rivningsfärdigt hus och dödar en besökande ung man får tekniska roteln ett något ovanligt fall att ta sig an.
Mitt i allt detta arbetsintensiva kaos lyckas kommissarie Elisabeth Andersson bli kär som en tonåring – men kan det verkligen hålla mellan en tuff kriminalpolis och en eftertänksam revisor från Kramfors?

Från andra utgåvan
En långtidsdömd serievåldtäktsman flyttas från Kumlafängelset till Skogomeanstalten på Hisingen. Han lyckas rymma och dessutom hålla sig undan trots att han jagas av ett stort polisuppbåd. Är han ute efter något mer än att tillfredsställa sina snedvridna begär? Misstankar om även andra motiv börjar anas.
Och när ett cementblock innehållande ett mumifierat lik trillar genom taket till ett närmast rivningsfärdigt hus och dödar en besökande ung man får tekniska roteln ett något ovanligt fall att ta sig an.
Mitt i allt detta arbetsintensiva kaos lyckas kommissarie Elisabeth Andersson bli kär som en tonåring – men kan det verkligen hålla mellan en tuff kriminalpolis och en eftertänksam revisor från Kramfors?

Från ljudboken
En långtidsdömd serievåldtäktsman flyttas från Kumlafängelset till Skogomeanstalten på Hisingen. Han lyckas rymma och dessutom hålla sig undan trots att han jagas av ett stort polisuppbåd. Samtidigt hittas ett mumifierat lik i ett cementblock som dödat en ung besökare i ett närmast rivningsfärdigt hus.

Skrivet om boken
"Jag skulle vilja utbrista att det här är det bästa som Kjell E Genberg har skrivit, men hur i hela fridens namn skulle jag kunna det – jag har ju inte läst mer än kanske en tiondel av hans produktion, alltså runt 25 böcker. Men det är helt klart en av de bästa jag har läst."
Per Erik Tell, DAST 2008

Länkar
Wela förlags sida (beställning)
Beställning av ljudboken (Nextory)
Beställning av ljudboken (Bokus)Hemsidedesign © Johannes Genberg 2013 och framåt. Allt material är © Kjell E Genberg och får fritt användas för privat bruk, eller för icke-kommerciella utbildningssyften. Kontakta författaren för annan användning.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>