Baserat på en sann historia ...
Kjell E. Genbergs
DIGITALA museum
Nyheter : Biografi : Böcker : Annan media : Föreningar : Galleri : Kontakt : Internet

Underlänkar

Ordning
Till salu
Utgivningsordning
Bokstavsordning
GenreFörsta besöket?

Facebook

Du kan följa Kjell E Genberg via hans privata Facebook-sida.
Klicka här >>Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

Du kan se större versioner av många av bilderna på hemsidan genom att klicka på dem.Du kan klicka på många bilder för att se större versioner av dem

På olika ställen på hemsidan kommer du se text som ser ut så här. Klickar du på den kommer du se en bild, läsa en annan text eller komma till en annan hemsida.BÖCKEREN LITEN DJÄVUL/SMUGGLARNA

2001 års omslag. Första utgåvan:
2001, 96 sidor.
Ungdomsbok.
Omslag och illustrationer Karin Weisz Dockson.
Läspedagogisk bearbetning: Gunilla Bergman och Kjell E. Genberg.
Tryck: Elanders Gummessons, Falköping.
Status: Slutsåld

Om boken
Bokens första berättelse är en magisk rysare med en fyraårig pojke i centrum. Kan verkligen en trollformel i en gammal bok förvandla denne lintott till en riktig djävul? En som hotar storasyster med kniv och anlägger eldsvådor med fingrarna.
I den andra berättelsen är det sommar och skollov. Lena är uttråkad och mycket oförsiktig. Hon hamnar i klorna på hänsynslösa smugglare. Smuggelgodset är levande, ringlande och absolut livsfarligt.Hemsidan är designad och underhållen av Johannes Genberg sedan 2013.
Kjell E. Genbergs rättigheter sköts av Hanserik Tönnheim via Arx Foreign Rights. Kontakt via: hanserik (kanelbulle) arxforlag (punkt) se.
Allt material på Kjell E. Genbergs hemsida får citeras under förutsättning att det inte sker i kommersiellt syfte. Vid citering skall "© Kjell E. Genberg" anges.

Utdrag

Managern Kjell E Genberg - 1960-tal

Innan Kjell blev författare 1966 var han en relativt framgångsrik lokal musikmanager i Hälsingland. En alltför tung hammondorgel och en förstörd rygg senare började han författa för att försörja sig och familjen.
Läs mer >>Ben Hogan nr.1 - Hämnarer

1972 kom första boken av 56 om Ben Hogan (under psednonymen Matt Jade), vilket skulle bli en succé. Den unge Johan Hellgrens mamma mördades och han följer hennes mördare till inbördeskrigets Amerika. Där får han ett nytt namn, ett nytt liv och blir snart ökänd.
Läs mer >>